Porsche 356 Pre A 1500 Speedster

Prijs € 399.900
Vraag offerte aan Stel een vraag Download brochure
Deze Porsche 356 staat bij
Porsche Centrum Gelderland
Ressenerbroek 2
6666MR Heteren
+31-263560911
info@porschecentrumgelderland.nl
Deel deze 356

Meer over deze Porsche 356

Opties

  • Handgeschakeld

Over Porsche Centrum Gelderland

Hierbij presenteren wij u deze fantastische 356 Speedster aan. Een originele Pre A 1500 uit 1955. Dus uitermate geschikt voor inschrijving in de Mille Miglia.

Deze 356 Speedster presenteert zich in zijn originele kleurcombinatie zoals hij destijds nieuw geleverd is. In het prachtige rood met een zwart interieur.
Het betreft een oudere restauratie vanuit de 90er jaren. Echter is de presentatie prachtig te noemen met mooie originaliteit en het Reutter bodywerk is in mooie staat met mooie carrosserienaden.
Getuige de mooie badge op de voorbumper waarbij deze Speedster een mooie prijs heeft gewonnen bij het nationaal Concours van de "Automobile Club of America" in 1998.
De motor betreft een vroege "split case" 546 motor uit 1954. Dit betreft dit een 1500 cc motor met 55 pk, zoals de Speedster ook nieuw is geleverd. Ergens in zijn leven is deze motor dus gewisseld. Zoals erg gebruikelijk was in de vroege jaren.
De versnellingsbak is nog altijd matching numbers.
Neemt u svp contact met ons op voor meer informatie.
*****************************************************************
We hereby present this fantastic 356 Speedster. An original Pre A 1500 from 1955, so ideally suited for participation in the Mille Miglia.
This 356 Speedster presents itself in its original colour combination as it was delivered new at that time. In beautiful red with black interior.
It is an older restoration from the 1990s. However, the presentation is beautiful with nice originality and the Reutter body is in nice condition with nice body panels.
The Reutter body is in good condition and the body seams are well finished. The nice plaque on the front bumper shows that this Speedster won a nice prize in the 1998 national competition of the "Automobile Club of America".
The engine is an early "split case" 546 engine from 1954, which is a 1500 cc engine with 55 hp as the Speedster was delivered new. So at some point in its life this engine was replaced. As was very common in the early years.
The gearbox is still matching numbers.
Please contact us for more information.

Sinds maart 2006 zijn wij exclusief Porsche dealer voor Gelderland. Ons bedrijf is centraal gelegen in Heteren aan de A50, te bereiken via de A12 en A15.
Bij Porsche Centrum Gelderland vindt u een ruim aanbod van jongensdromen; van de eerste Porsche 356 tot aan het huidige model Porsche 911, Cayenne, Panamera, Cayman, Boxster, Macan en Taycan.

Naast verkoop en onderhoud van de nieuwste modellen hebben wij ook een ruime ervaring op het gebied van klassiekers. Met de opening van het Porsche Classic Center Gelderland in 2015 hebben we een mijlpaal bereikt, het eerste officiële Classic Center ter wereld.

We bieden een totaalpakket van sales tot after sales. Voor schade en restauratie is de klant bij ons aan het juiste adres, hier hebben wij 2 divisies; 1. Reguliere Porsche schades 2. Restauratie van klassieke Porsches. Ook hebben we een eigen leasemaatschappij, Way2Drive. Onze haal –en brengservice door heel Nederland behoort tot onze faciliteiten.

Ons team bestaat uit ruim 180 Porsche specialisten, ieder uniek op zijn of haar vakgebied.
Specialisme en passie voor Porsches heeft meerdere malen geleid tot de titel ‘Excellente dealer’. 'Porsche Excellente dealer' betekent dat wij de meeste vakkennis en hoogste klanttevredenheid hebben op het gebied van zowel sales als after sales.
Klanttevredenheid heeft de hoogste prioriteit bij zowel Porsche Centrum Gelderland als Porsche Classic Center Gelderland.

Wij zijn 24/7u telefonisch bereikbaar op +31 (0)26 3560911 voor informatie en/of vragen.

Merkgarantie

Ook interessant voor u

Onlangs bekeken

Plan hier uw route

Verkoopteam

Porsche Centrum Gelderland

Alle moeite is genomen om de informatie op deze internetsite zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom niet alleen op deze informatie, maar controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden.