Porsche 356 A 1600 Speedster 1958

Prijs € 399.900
Vraag offerte aan Stel een vraag Download brochure
Deze Porsche 356 staat bij
Porsche Centrum Gelderland
Ressenerbroek 2
6666MR Heteren
+31-263560911
info@porschecentrumgelderland.nl
Deel deze 356

Meer over deze Porsche 356

Opties

  • Fabrieksgarantie

Over Porsche Centrum Gelderland

Een prachtige en volledig gerestaureerde Porsche 356 Speedster uit 1958.
Nieuw geleverd door Porsche importeur en "uitvinder" van de Speedster, Max Hoffman uit New York.
Uit zijn tijd in Amerika is helaas weinig bekend. Zoals vele 356 Speedsters is deze gevonden in deels gedemonteerde staat, waarbij het werk om de Speedster op te knappen niet afgerond was.
Waarschijnlijk eind jaren 90 is de Speedster al naar Nederland geimporteerd en heeft daar aansluitend ook jarenlang in opslag gestaan. Totdat deze is opgekocht in 2012 en restauratie is opgestart. Dit is een zeer omvangrijke restauratie geworden waarbij kosten nog moeite gespaard zijn gebleven om deze 356 Speedster in zijn oude glorie te herstellen.
Gepresenteerd in de prachtige en zijn originele kleurcombinatie Elfenbein met een Rood kunstlederen interieur een Beige boucle tapijtenset, zwarte cabrioletkap en een Rode tonneau.
De motor en versnellingsbak waren grotendeels incompleet toen de Speedster naar Nederland kwam. Een tijdscorrecte 1600 motor van het type 616-1 en versnellingsbak zijn erbij gevonden. Deze zijn net als de gehele techniek volledig nieuw opgebouwd.

Neemt u svp contact met ons op bij interesse in deze prachtige Speedster.
****************************************************************************************
A beautiful and fully restored 1958 Porsche 356 Speedster.
Delivered new by Porsche importer and "inventor" of the Speedster, Max Hoffman from New York.
Little is unfortunately known from his time in the USA. Like many 356 Speedsters, this one was found in partially dismantled condition, with the work to refurbish it not completed.
The Speedster was probably imported to the Netherlands in the late 1990s and was subsequently stored there for many years. Until it was bought up in 2012 and this restoration was started. This became a very extensive restoration in which no expense was spared to restore this 356 Speedster to its former glory.
Presented in the beautiful and its original colour combination Elfenbein with a Red leatherrette interior a Beige boucle carpet set, black convertible top and a Red tonneau.
The engine and gearbox were largely incomplete when the Speedster came to the Netherlands. A time-correct 1600 type 616-1 engine and gearbox were found with it. These, like all the technology, were completely reassembled.

Please contact us if you are interested in this beautiful Speedster.

Sinds maart 2006 zijn wij exclusief Porsche dealer voor Gelderland. Ons bedrijf is centraal gelegen in Heteren aan de A50, te bereiken via de A12 en A15.
Bij Porsche Centrum Gelderland vindt u een ruim aanbod van jongensdromen; van de eerste Porsche 356 tot aan het huidige model Porsche 911, Cayenne, Panamera, Cayman, Boxster, Macan en Taycan.

Naast verkoop en onderhoud van de nieuwste modellen hebben wij ook een ruime ervaring op het gebied van klassiekers. Met de opening van het Porsche Classic Center Gelderland in 2015 hebben we een mijlpaal bereikt, het eerste officiële Classic Center ter wereld.

We bieden een totaalpakket van sales tot after sales. Voor schade en restauratie is de klant bij ons aan het juiste adres, hier hebben wij 2 divisies; 1. Reguliere Porsche schades 2. Restauratie van klassieke Porsches. Ook hebben we een eigen leasemaatschappij, Way2Drive. Onze haal –en brengservice door heel Nederland behoort tot onze faciliteiten.

Ons team bestaat uit ruim 200 Porsche specialisten, ieder uniek op zijn of haar vakgebied.
Specialisme en passie voor Porsches heeft meerdere malen geleid tot de titel ‘Excellente dealer’. 'Porsche Excellente dealer' betekent dat wij de meeste vakkennis en hoogste klanttevredenheid hebben op het gebied van zowel sales als after sales.
Klanttevredenheid heeft de hoogste prioriteit bij zowel Porsche Centrum Gelderland als Porsche Classic Center Gelderland.

Wij zijn 24/7u telefonisch bereikbaar op +31 (0)26 3560911 voor informatie en/of vragen.

Ook interessant voor u

Onlangs bekeken

Plan hier uw route

Verkoopteam

Porsche Centrum Gelderland

Alle moeite is genomen om de informatie op deze internetsite zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom niet alleen op deze informatie, maar controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden.